Populaire steenstrips

Omdat de traditionele steenstrips zo populair werden, kwamen er naast de van echte stenen gezaagde steenstrips, ook kunst-steenstrips op de markt. We spreken over de tachtiger jaren en de techniek was minder ver dan die van nu. Niet alle kunst-steenstrips waren mooi. Sommige soorten zelfs lelijk. Maar smaken verschillen natuurlijk. Feit is wel, dat er haast geen vraag meer bestond naar traditionele steenstrips aan het einde van de tachtiger jaren. Strakke witte muren en sierpleister kwamen in trek. Zo verdwenen langzamerhand de steenstrips.

Traditonele steenstrips weer terug

Steenstrips zijn anno 2016 helemaal terug van weg geweest. De natuursteenstrips waren al wat eerder in trek, en sinds kort zijn de traditionele strips van bakstenen weer ineens razend populair. Kijk maar eens op televisie, in programma’s en in reclamespotjes. Als er een muurtje in beeld komt, zijn het tegenwoordige heel vaak ‘ouderwetse’ stenen.

Echt én namaak

Bij de traditionele steenstrips zijn er nu twee soorten te onderscheiden. Van echte steen gezaagd én ook prachtige kunst-steenstrips. Het assortiment van Steenstripwinkel is zeer uitgebreid, en heeft voor ieder wat wils. Zowel de echte – als de kunst-steenstrips zijn mooi. Kunststeen is niet van echt meer te onderscheiden.

Grondstoffen

Er wordt een mengsel gemaakt van cement, korrels, toeslagstoffen en pigmenten. Dat wordt in een vorm of ‘mal’ gegoten en afgestreken. De kunststof steenstrip vormt zich door uit te harden, onder een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad. Het eindproduct, deze muurstrips zoals ze ook genoemd worden, is een steenstrip met vrijwel exact dezelfde eigenschappen als van echte steen. Hard, constant van kwaliteit en vorstbestendig! Zo zijn deze steenstrips ook zeer geschikt voor buiten.

Traditionele kunststeenstrip

Er is een kunststeenstrip ‘Oud-Hollands Bont’ genaamd, die de Oud-Hollandse sfeer weergeeft, met de kalk-achtige vlekken er in. Deze is momenteel enorm trendy. Misschien ook iets voor u ?