• Vakkundig Advies
  • Gratis Parkeren
  • Grote Toonzaal
  • 076 5213860

Diversen

Benodigdheden voor het zetten van steenstrips

Elke wand dient als eerste voorgestreken te worden met een goede voorstrijk. Wij verkopen voorstrijkmiddel F28 zodat u verzekerd bent van een uitstekende hechting op poreuze ondergronden, stucwerk, gips, maar ook watervast plaatmateriaal. De volgende stap is het aanmaken van steenstriplijm. F55 lijm óf de extra sterke XL-lijm wordt aanbevolen. Dat zijn hoogwaardige lijmsoorten die geschikt zijn voor zowel tegels als steenstrips. Zeker voor de zware of dikkere steenstips is de XL-lijm sterk aan te raden. In verband met het gewicht van deze steenstrips is er veel hechtkracht nodig. 

Methode 1 : Smeer de lijm op de achterzijde van de steenstrips. Niet te veel, een paar dotjes is voldoende.  Methode 2 : Het is ook mogelijk om de lijm op de wand aan te brengen, dan maakt u gebruik van de 12 mm lijmkam. Vervolgens kunnen de steenstrips met een licht schuivende beweging op de wand worden gedrukt. Dit is een snelle methode. 

Voor baksteenstrips geldt : één dag na het zetten van de steenstrips kan er al gevoegd worden. In ons assortiment vindt u verschillende kleuren voegmateriaal. De aanbevolen producten verschijnen vanzelf wanneer u een product aanklikt. Ook afstandhouders van 1 cm zijn handig bij de baksteenstrippen.

Impregneren van steenstrips

De Sealgaurd spuitbus zorgt ervoor dat uw steenstripwand waterafstond is. Dit middel is sneldrogend en heeft geen effect op de kleur. Vooral in natte ruimtes, en bijvoorbeeld boven het aanrecht wordt dit aanbevolen.