• Eenvoudig Online bestellen
  • Gratis samples
  • Snelle levering
  • 076 521 38 60

Diversen

Benodigdheden voor het zetten van steenstrips

Elke wand dient als eerst voorgestreken te worden met een goede voorstrijk. Wij verkopen voorstrijkmiddel F28 zodat u verzekerd bent van een uitstekende hechting. De volgende stap is het aanmaken van steenstriplijm. F55 Cer Marmo is een hoogwaardige lijmsoort dat geschikt is voor zowel tegels als steenstrips. Zeker voor de steenstips is deze lijm sterk aan te raden. In verband met het gewicht van deze steenstrips is er veel hechtkracht nodig. Indien u slechts een kleine oppervlakte wilt betegelen, verkopen wij de Omnicol lijm in een 5kg verpakking.

Smeer de lijm op de achterzijde van de steenstrips. Niet te veel, een paar dotjes is voldoende. Het is ook mogelijk om de lijm op de wand aan te brengen, dan maakt u gebruik van de 12 mm lijmkam. Vervolgens kunnen de steenstrips met een licht schuivende beweging op de wand worden gedrukt. Eén dag na het zetten van de steenstrips kan er al gevoegd worden. In ons assortiment vindt u verschillende kleuren Flexvoeg. Deze zijn allemaal schimmel- en vochtwerend.

Impregneren van steenstrips

Tevens verkopen we twee verschillende impregneermiddelen. De Sealgaurd spuitbus zorgt ervoor dat u steenstripwand waterafstond is. Dit middel is sneldrogend en heeft geen effect op de kleur. Het impregneermiddel Antique Marble kan worden gebruikt om de steenstrips te beschermen en de kleur te verdiepen. De steenstrips worden donkerder en werkt het best bij leisteen-achtige strips.