Hollands Glorie

Prijs per ㎡
1 doos = 0.5 ㎡
€ 79,96
Houd rekening met 10% zaag/breuk verlies
Voorraad: Op voorraad
Verzendkosten vanaf: € 63,21
Voordelige sample

Bestel hier eenvoudig uw samplepakket.

Voordelige sample bestellen
Gegevens

Steenstrips, echte steen.

Gezaagd van echte oude, gebruikte antieke baksteen. Type Hollands Glorie, oud-Nederlandse kleuren. Rood/oranje gemêleerd met gebruikssporen. Afkomstig uit sloop van gebouwen. Deze steen zit barstensvol karakter en geeft uw wand een bijzondere en nostalgische uitstraling. Een unieke steenstrip, die in woningen, winkels en ook veel in de horeca wordt toegepast. Ideaal voor het maken van een industriële wand. Deze antieke steenstrips hebben een zeer exclusief karakter en zijn redelijk zeldzaam. Daarmee komt deze soort in het hogere prijssegment terecht. Voor de fijnproevers zogezegd!

Wild verband.

Het zetten van deze oude steen, met de grillige formaten, vraagt wel wat handigheid. Niet alle stenen hebben precies dezelfde maatvoering. Maakt u de voegen niet té smal, om het verschil in maatvoering op te kunnen vangen. In uw levering, is ook breuk aanwezig. Dat hoort bij deze soort. Start elke rij met een andere maat en gebruik daarbij de gebroken steenstrips, zo beperkt u breuk en zaagverlies. Gebruik ook gebroken steenstrips tussendoor om het oud-effect te versterken. Plaats de steenstrips in zogenaamd 'wild verband'. Wij geven u het advies deze steenstrips niet met afstandhoudertjes te zetten, maar 'op zicht'rij voor rij, en elke rij met de waterpas controleren voordat u weer een nieuwe rij plaatst. 'geweldig om mee te werken' 

Op de foto's ziet u de resultaten zowel met witte voegspecie als met grijze voegspecie. Deze voegspecie kunt u meteen bestellen. Het is een idee om de voeg ietwat dieper te vullen, zodat de steen er visueel wat meer 'uit' komt.

De steenstrips worden in pps dozen geleverd en zijn vers gezaagd en ietwat vochtig. Na droging hebben ze de originele kleur. XL supersterke lijm wordt aangeraden bij deze steenstrips, vanwege het gewicht en de vochtigheid. Elke zending kan qua kleur lichtelijk afwijken. Het is een product afkomstig van sloop.Het verwerken vraagt wat extra aandacht, ze zijn niet maatvast. U moet alle dozen openen, en de gehele zending goed mixen. Met regelmaat komen bij ons nieuwe zendingen van deze soort binnen. U kunt vooraf een sample uit de meest recente voorraad bestellen.

Toepassing: Binnen en buiten.

Meer informatie
Meer informatie
Afmeting ca. 21 x 6.5 cm
Dikte 2
Aantal stuks per doos 30
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!