Bruges

Steenstrips, echte steen.

Prijs per ㎡
1 doos = 0.6 ㎡
€ 69,90
Houd rekening met 10% zaag/breuk verlies
Voorraad: Op voorraad
Verzendkosten vanaf: € 63,21
Voordelige sample

Bestel hier eenvoudig uw samplepakket.

Voordelige sample bestellen
Gegevens

Steenstrips: Echte steen.

Onze Bruges steenstrips zijn zorgvuldig gezaagd uit echte oude bakstenen, met de kenmerkende oude Belgische kleuren: rood/oranje gemeleerd met witte 'kalk-achtige' wolken. Elke steen heeft zijn eigen unieke karakter, doordrenkt van geschiedenis en verhaal. Afkomstig uit sloopgebouwen, zitten deze stenen barstensvol karakter en geven ze jouw wand een bijzondere en nostalgische uitstraling. Ideaal voor het creëren van een industriële wand die zowel in woningen, winkels als in de horeca tot zijn recht komt.

Wild verband: Het plaatsen van deze oude stenen met hun grillige formaten vereist vakmanschap. Niet elke steen heeft exact dezelfde maat. Het is belangrijk om de voegen niet te smal te maken, zodat verschillen in maatvoering kunnen worden opgevangen.Tevens adviseren we om de steenstrips in een zogenaamd 'wild verband' te plaatsen en altijd stenen uit meerdere dozen tegelijk te verwerken.

Bij jouw levering kan er ook breuk aanwezig zijn, wat inherent is aan dit type steen. We raden aan om elke rij met een andere maat te beginnen en daarbij gebroken steenstrips te gebruiken om breuk en zaagverlies te minimaliseren. Wij adviseren om ook de gebroken steenstrips tussen de regelmatige stenen te plaatsen om het oude-effect te versterken.

Op de foto's zie je de resultaten zowel met witte als met grijze voegspecie. Je kunt deze voegspecie meteen bestellen. Het is aan te raden om de voeg iets dieper te vullen, zodat de stenen visueel meer 'uitsteken'.

De steenstrips worden nat gezaagd en zijn soms nog vochtig bij levering. Na droging behouden ze hun originele kleur. Voor deze steenstrips wordt XL supersterke lijm aanbevolen vanwege het gewicht en de vochtigheid. Houd er rekening mee dat elke zending qua kleur licht kan verschillen, aangezien het een product is afkomstig van sloop.

Toepassing: Geschikt voor zowel binnen als buiten, zowel voor wanden als vloeren.

Meer informatie
Meer informatie
Afmeting 23 -26 x 7 cm
Dikte 2 cm
Aantal stuks per doos 30