Het aanbrengen van ReWood®

Zorg voor een juiste ondergrond om in te kunnen spijkeren.

Het aanbrengen van ReWood® houtstrips gaat goed dmv spijkeren met dunne spijkertjes met een kleine kop. Zagen is met de hand of machinaal mogelijk. Ook verstek zagen op de hoeken is mogelijk met machinaal gereedschap. Spijkeren met een spijkerpistool wordt aanbevolen. De spijkertjes komen daarmee wat dieper het hout in, en zijn dan onzichtbaar.

Op stenen muren brengt u eerst een dun plaatmateriaal aan. Ook dan kan er normaal 'gespijkerd' worden met dunne spijkertjes.

 


Hout 'werkt '

Omdat er ook kromme houtpanelen tussen zitten, is spijkeren aanbevolen. Wanneer u wilt lijmen kunt u de kromheid van een houtpaneel niet goed corrigeren. Met spijkeren is dat wel het geval. Spijkers & lijm kan ook.

Werk waterpas, en controleer steeds de rechte lijn na iedere rij. Houtstrips verwerken gaat vlot, u ziet al snel resultaat! Zoals bij elk handwerk, vraagt het de nodige handigheid en accuratesse. U kunt ervoor kiezen om de spijkertjes met een drevel verder in het hout slaan, en de gaatjes opvullen met kneedbaar hout in de juiste kleur. Als u een spijkerpistool gebruikt, is dat meestal niet nodig omdat de spijkertjes dan al automatisch wat dieper in het hout verdwijnen.

Aanbevolen wordt om 10% extra te bestellen, in verband met zaagverlies. ReWood® houtstrips worden per volle doos verkocht.